Samfundssind Day

el dia de la comunitat

VOLEM FER COMUNITAT

L'objectiu és combinar la seguretat i la prevenció amb la sensació de comunitat. Per això hem planificat i previst activitats semipresencials o semivirtuals on es puguen mantindre les distàncies físiques però desaparega la distància social. Ens hem de sentir a prop perquè continuem estant a prop. I ens hem de sentir segurs perquè podem estar segurs.

VOLEM CONTAGIAR ALEGRIA

La situació viscuda l'any 2020 va ser molt trista, inesperada. Als valencians i les valencianes ens va pillar abans de les nostres festes falleres, quan recuperem el carrer i la llum comença a obrir-se pas al llarg del dia. El començament de la primavera és el retrobament amb l'aire, la llum i el sol. Volem recordar tot això i volem fer-ho d'una manera segura per a totes les persones.

VOLEM MONEDA SOCIAL

El funcionament econòmic del Samfundssind ·F serà amb una moneda social: el forquet que es podrà guanyar amb les activitats o bé també es podrà intercanviar per euros.

El forquet serà un experiment per a comprovar com els diners poden ser útils per a finalitats educatives i socials.

Guanyar un forquet serà guanyar el futur.

APLAUDIMENTS & FINESTRES

A les 20 H aplaudiments

Però ho farem de manera diferent. Ens farem finestres de fusta o de cartrós, finestres creatives i alegres que podem fer amb deixalles o materials reciclats. Després les portarem a algun espai central del barri i allí farem un aplaudiment comunitari musical. Una persona dirigirà els aplaudiments per a configurar una coreografia i una música de manera que la comunitat tinga sentit i cadascú tinga un paper protagonista.

ACTIVITATS PER A JOVES I XIQUETS

Concurs de mems per la Ciutadania

Durant tot el dia es podran pujar mems a la xarxa amb el hashtag #mems3F. Al final del dia direm els premis a través de les nostres xarxes socials.

Concurs Cosplay

Pots vindre i fer cosplay. Passa't pel nostre fotocall i et farem una foto per a participar en el concurs de disfresses. No cal que siga una disfressa total. Pots portar una decoració, una part, un maquillatge... només es tracta d'intentar ser més creatives i divertits. I si vens sense res... tindrem coses per a tu.

Concurs Influèncer Social

Fes un vídeo per a les xarxes socials contant què és i com va ser el Samfundssind 3F . Després puja'l a les teues xarxes amb el hashtag #samfundssind3f i participaràs en els premis al millor vídeo viral 3F.

Gaming Social

Campionat de Minecraft.

GLOBOTÀ

Hem de fer soroll per a que s'escolte la vida del nostre barri. Per això podràs participar en la globotà a partir de les 14 hores.

BATALLA DE GALLS

Vols participar en la batalla de galls ? Apunta't en...

KKBarris

Safari fotogràfic de fem trobat als carrers del barri Tens 30 minuts per a fer fotos a denunciar la brutícia i la contaminació del barri. Volem tindre un barri net i responsable i per això necessitem la col·laboració de totes les persones.

Usa el hashtag #kkbarris per a participar en el concurs i podràs guanya molts forquets.

MONOPOLY 3F

L'activitat consisteix a anar pel barri amb diners de Monopoly oferint diners a canvi de vendre la casa al barri i preguntar per què no la volen vendre.

L'objectiu és visibilitzar com moltes vegades els processos d'expulsió dels barris per motius econòmics no són desitjats realment pels seus habitants que normalment estan orgullosos de pertànyer al barri.

ACTIVITATS INTERGENERACIONALS

COSIR I CANTAR

Vols aprendre a fer les teues pròpies peces de roba? Al taller de cosir i cantar guardarem les distàncies però aprendrem a fer coses bàsiques relacionades amb la roba. Saps customitzar uns vaquers?

GUIÑOTE & FORNITE

Forma equip entre iaios i nets. El campionat el guanyarà la parella que més punts aconseguixca en les partides. Si el teu iaio no domina fornite hauràs de jugar molt bé al guiñote.

PODCAST 3F

El taller de ràdio al barri et permetrà comprovar com es fa un programa de ràdio i participar en ell. L'entrada costa 3 forquets o siga que afanyat a participar en alguna activitat per a guanyar-los.

IAIOLLAUROS

El taller d'hort urbà vol unir iai@s i nets per a fer una activitat de tocar terra i tacar-se. Com es planta un arbre? Com es canvia de cossiol una planta? Què necessiten les tomaques per a crèixer?

ACTIVITATS PER A GENT GRAN

BENESTAR

El taller de benestar podràs aprendre a relaxar-te, respirar i meditar.

MEMÒRIA 3F

Busca el teu album i fes una foto de 3 fotos: una per dècada que tries. Envia-la a info@ara3f.info i ja voràs quina composició més xula fem.

SPOTI3FY

Entra en la nostra llista de Spotify i inclou la cançó que vols escoltar en el Samfundssind 3F.

SALUT 3F

Farem un mur de consells de salut fets amb paperets punxats a un tauler. Finalment farem una fotografia i els transcriurem a la pàgina web per a donar-los a conèixer a tot el món.

ACTIVITATS PER A FAMÍLIES

MASTER 3F

El taller de cuina amb el seu concurs conrresponent no podia faltar en el Samfundssind 3F

3 x S

Puja 3 fotos del Samfundssind Dayt quan arribes a casa amb el hashtag #3xS i farem un album amb totes les fotos.

FLASHMOB

Estàs preparat per al Flashmob 3F? Hauràs de gravar un vídeo en vertical amb TikTok fent la coreografia de FlashMob 3xS que podràs trobar en les nostres xarxes.

CONCURS DE DECORACIÓ DE FINESTRES

Decora la teua finestra. Posa vegetació, pinta-la, fes un cartell, posa moltes fotos de somriures... decora la teua finestra de manera creativa i usa el hashtag #3Finestres

ACTIVITATS PER A VISITANTS

RUTA 3F

Farem una visita guiada pel barri explicant el seu origen i la seua evolució.

MERCAT 3F

Porta un objecte per al mercat solidari i li farem una foto per a pujar-lo al mercat virtual del dia on podràs comprar amb la moneda del dia "forquet" altres objectes que t'interessen.

CONCERT

El Samfundssind 3F tindrà un concert de música en directe per a ambientar. El repertori farà un recorregut per la història de la música que ha creat història i ha mogut la història valenciana.

XOCOLATÀ

Durant tot el dia podràs prendre xocolata amb els forquets que hages guanyat en les activitats.