Internet i navegació

INTERNET I NAVEGACIÓ

Com funciona l'algorisme de cerca de Google en 2021?

L'algorisme de Google és un dels aspectes més importants del posicionament SEU.


Alejandro Fernández

10/11/2021 - 12.42

L'algorisme de Google és un dels aspectes más importants del posicionament SEU.

Pixabay


Hui volem parlar d'un dels aspectes més importants del posicionament SEU. Es tracta de l'algorisme de Google i de com ha canviat en 2021, una actualització que inclou alguns canvis interessants.


El PageRank, principal algorisme de Google, es va crear en 1998 i no ha deixat de millorar des de llavors. Però aquest es recolza en altres algorismes diferents de l'empresa californiana, com són Panda, Pigeon o Penguin. Si tens algun dubte sobre com aprofitar aquests sistemes en favor de la teua pàgina web, en SEU Solutions poden assessorar-te per a obtindre els millors resultats.


Què és el PageRank i com funciona

El PageRank de Google porta ja més de vint anys funcionant, i no ha deixat d'actualitzar-se per a adaptar-se al que necessita l'usuari i a entendre les seues cerques (malgrat que des de fa anys és una mètrica interna que no es pot visualitzar). El funcionament dels algorismes de Google són una sèrie d'apartats que van posicionant una pàgina web en funció de molts factors determinants.


Això es treballa a través del SEU (Search Engine Optimization), una part del màrqueting en línia que treballa en diversos aspectes per a mostrar-li a Google que som una pàgina web de confiança. Des dels textos i continguts en un blog fins a aspectes tècnics de l'estructura interna, tot suma per a arribar al màxim d'usuaris possible.


Per contra, el SEM (Search Engine Màrqueting) implica una inversió monetària en publicitat per a col·locar-nos, directament, en els tres primers resultats de les cerques d'una paraula clau concreta.


Et convidem a conéixer cadascun dels algorismes que defineixen la teua posició en les cerques de Google i ajuden a PageRank:


Hummingbird: Analitza i respon a les preguntes dels usuaris, una cosa cada vegada més comuna per les cerques de veu.


Owl: Aquell contingut fals o de mala qualitat estarà sota vigilància i desapareixerà de la primera pàgina.


Colla: Aquest sistema busca continguts duplicats o copiats d'altres pàgines per a penalitzar el seu posicionament.


Penguin: Aquelles pàgines que es dediquen a fer spam cauran en les arpes d'aquest "pingüí" per a apartar-lo de les millors posicions.


Pigeon: Centrat principalment en cerques locals, tracta de trobar els resultats més rellevants per a cada usuari.


Els 4 grans canvis de l'algorisme de Google en 2021

Al llarg dels mesos de juny i juliol, Google va realitzar una core update que millorava l'estabilitat general del PageRank, però també incloïa alguns canvis en l'experiència. La majoria d'aquestes actualitzacions no afecten especialment gran part de les pàgines, però sempre està bé conéixer aquests canvis.

No apareixeran duplicats en la primera pàgina

Sabem que, a nivells de posicionament web, aparéixer en la primera pàgina és dels millors resultats de la teua estratègia. Perquè ara Google no permetrà que dues URL iguals ocupen aquesta primera pàgina.


Des de l'actualització, només una d'elles serà la que ocupe el lloc corresponent en la primera part dels resultats, i els altres a partir de la segona. Així s'oferirà una vertadera varietat de pàgines webs a l'usuari després de la seua cerca.


Es millora la fiabilitat de Google Medic

Els dos últims anys han estat marcats pel coronavirus, i per a Google també ha suposat un punt d'inflexió. Es tracta del cercador més gran del món, i no volen donar-li rellevància a continguts falsos o malintencionats. Això és el que ha canviat amb la nova actualització.


Aquest algorisme avaluarà cadascun dels llocs web que ofereixen solucions mèdiques sense cap base científica i validaran la seua informació i qualitat. A través d'una sèrie de paràmetres i senyals, es marcarà la confiança d'una pàgina i s'oferirà un contingut més inequívoc en els resultats.


Potenciació dels dissenys responsive

Cada vegada més persones utilitzen Google des del seu telèfon mòbil o qualsevol altre dispositiu, per la qual cosa Google vol sempre oferir el millor al seu públic. Per tant, les noves directrius de l'algorisme seran les de posicionar millor a aquelles pàgines web que tinguen un disseny adaptat a aquests sistemes.


Si un lloc web no té les especificacions concretes per als dispositius mòbils, s'aprecien malament o no s'entenen de la millor forma, és possible que Google no la tinga tan en compte com abans. Ara, més que mai, és el moment de revisar l'estructura de la teua pàgina perquè s'adapte a la perfecció.


Actualitzat el Google Page Experience

Hi ha diferents factors que afecten l'experiència dels usuaris en la teua pàgina web: la velocitat de càrrega, l'optimització de tots els elements, els buits per a publicitat o l'estabilitat gràfica de tot el site. Això últim es refereix al nombre de dissenys, canvis de tipografia o diferents colors i elements visuals en els diferents apartats.


La nova actualització del PageRank de Google et convidarà a revisar els continguts de la teua pàgina i les seues característiques. Un excés de temps de càrrega o un alt bounce rate significa que els usuaris no se senten còmodes en el portal web, per la qual cosa es perjudicarà el teu posicionament i perdre trànsit.

Trucs per a aparéixer en la primera pàgina de resultats de Google

Trucs per a aparéixer en la primera pàgina de resultats de Google


Eixir en la primera pàgina de resultats de Google és tocar el cel en termes de SEO. Si vols millorar el posicionament del teu web, no et perdes els següents trucs que pots implementar des de ja mateix.
Treballar el SEO adequadament implica atendre múltiples factors, des de l'optimització de vídeos i imatges i l'adaptació del contingut a dispositius mòbils, fins als canvis que Google introdueix en els seus algorismes, com l'aparició de Penguin 4.0 o la importància creixent de les cerques per veu i el SEO local. En definitiva, que aconseguir aparéixer en les primeres posicions no depén en absolut de l'atzar, sinó que l'èxit implica conéixer a fons aquesta ciència i executar un pla exhaustiu i integral que toque totes les àrees de la web, el seu disseny i la seua difusió per a ser líder en els resultats de Google.


Les millors pàgines web per a aprendre SEU


Siga com siga la teua pàgina web, plataforma d'ecommerce o negoci online, aparéixer en la primera pàgina de resultats de Google garanteix visibilitat, millor reputació, un major índex de conversions, més rendibilitat i increment del nombre de visites i del percentatge de vendes. Una vegada arribes a ella, mantindre't també serà complicat, necessitant actualitzar la teua estratègia, realitzar auditories periòdiques, formant-te constantment i coneixent els principals factors prioritaris per al cercador. A continuació, et donem algunes de les claus per a aconseguir l'èxit i col·locar els teus continguts en la primera pàgina del SERP de Google:


Claus de SEO per a aparéixer en la primera pàgina de Google


Actualitzar contingut antic: Aprofitar el contingut publicat amb anterioritat és fonamental a l'hora de treballar el SEU. Per a això, pots dur a terme nombroses accions com incloure nous hiperlinks en els articles, ampliar el text o el material audiovisual, afegir una infografia o presentació gràfica, permetre la descàrrega del contingut a través d'un ebook, compartir-ho de nou en xarxes socials o arran del mateix, crear un podcast o vídeo.


Intentar reduir la teua taxa de rebot: Es tracta del percentatge que t'indica quan un usuari abandona en pocs segons el teu web sense navegar per ella o consumir els seus continguts. Pots implementar estratègies diverses per a reduir-la, com revisar si has inclòs el codi de seguiment en totes les pàgines, monitorar i avaluar els resultats que et proporciona l'analítica o renovar les teues accions de màrqueting.


Aportar valor amb el teu contingut: És una de les claus per a eixir en la primera pàgina de Google, el teu contingut ha de ser fidel a la temàtica de la teua pàgina, així com fresc, variat i orientat a les paraules clau per les quals has aconseguit posicionar-te. El fonamental per a romandre en el més alt és aportar valor als teus visitants, escoltar els senyals del cercador, implementar estratègies diverses per a reduir-la, aconseguir l'engagement dels lectors i oferir per a això una òptima experiència d'usuari, fomentant una bona velocitat de càrrega o la navegació intuïtiva.


Actualització regular del contingut: Publicar de forma irregular o cada molt de temps et fa perdre paperetes per a ser posicionat en el més alt de Google. L'actualització periòdica t'assegura continuar sent rellevant, guanyar en visibilitat i obtindre més feedback dels lectors. És fonamental que intentes diversificar el teu contingut i nodrir-te dels millors experts.


Aprofundeix en la pàgina de Google Accelerated Mobile: La velocitat és cada vegada més important, per la qual cosa pots buscar en aquest projecte de codi obert i trobar tots els criteris fonamentals per a optimitzar el teu web per als motors de cerca orientant-se en els dispositius mòbils.


Col·labora amb altres blogs i influencers del teu nínxol: És molt important expandir el teu segment de públic i obtindre backlinks de qualitat, que incrementaran el teu trànsit i també la fidelitat dels teus lectors. Per a això, una de les principals claus és associar-te amb blogueres i influencers de la teua mateixa temàtica, que augmenten la teua visibilitat i abast mitjançant les xarxes socials, així com el nombre de visites. Això provocarà que et mantingues rellevant i útil a ulls dels robots del famós cercador.


Consells per a usar Internet de manera segura

Internet pot ser útil, però no és bo passar massa temps navegant en la xarxa. vegem els perills existeixen en Internet i com podem protegir-nos contra ells.

Alguns consells:SHHH! No ho expliques tot. Pensa bé què vols donar a conéixer sobre la teua vida en una pàgina web o en un fòrum d'Internet. Per què? Perquè no són només amics els que lligen el que escrigues. També podrien fer-ho mestres, pares o adults desconeguts que no voldries que saberen què converses amb els teus amics. El que és realment personal no hauria d'estar en Internet.


IDENTITAT RESERVADA. Cura en xatejar! No reveles mai la teua adreça i el teu cognom. El millor és que utilitzes un sobrenom. No dones a conéixer tampoc la teua edat ni la teua data de naixement. Per què? Perquè no sempre pots saber amb qui estàs xatejant. Hi ha gent que esmente en el xat, que diu que és jove quan en realitat es tracta d'un adult que busca traure't informació com la direcció de la teua casa.


NO BAIXES SENSE PAGAR EL QUE NO ÉS GRATIS. En Internet hi ha moltes cançons, textos i imatges que es poden baixar al teu ordinador. Revisa molt bé si realment es poden baixar legalment sense pagar. Tot autor d'un text, una imatge o una música té dret a percebre uns diners pel seu ús. Si no respectes el seu dret d'autor, poden carregar-te multes molt cares. Cada vegada hi haurà més controls d'aquest tipus. Actualment es pot detectar a distància quina computadora va baixar quin material. Per això has de cuidar també que ningú utilitze el teu ordinador per a baixar il·legalment materials protegits per drets d'autor.


DEMANA AJUDA. Si alguna cosa et resulta estrany en Internet, no deixes de preguntar als teus pares o altres adults de confiança. Hi ha navegadors d'Internet que són segurs, ací van alguns: Kidzui (www.kidzui.com), Kidoz (www.kidoz.net), Kid Rocket (http://kidrocket.org, Buddy Browser (www.buddybrowser.com/kids.cfm), PikLuk (www.pikluk.com) i Tuki (www.tuki.com).

QUÈ SÓN LES COOKIES EXACTAMENT?

Una cookie és un arxiu creat per un lloc web que conté xicotetes quantitats de dadesi que s'envien entre un emissor i un receptor. En el cas d'Internet l'emissor seria el servidor on està allotjada la pàgina web i el receptor és el navegador que uses per a visitar qualsevol pàgina web.
El seu propòsit principal és identificar a l'usuari emmagatzemant el seu historial d'activitat en un lloc web específic, de manera que se li puga oferir el contingut més apropiat segons els seus hàbits. Això vol dir que cada vegada que es visita una pàgina web per primera vegada, es guarda una cookie en el navegador amb una mica d'informació. Després, quan es visita novament la mateixa pàgina, el servidor demana la mateixa cookie per a arreglar la configuració del lloc i fer la visita de l'usuari tan personalitzada com siga possible.


Aquestes cookies poden tindre una finalitat simple, com saber quan va ser l'última vegada que l'usuari va entrar a certa pàgina web; o una mica més important com és guardar tots els articles posats en el carret de compres d'una botiga, una acció que es va guardant en temps real.