Xarxes socials

Eines per mesurar i monitoritzar l'impacte de la teua comunicació a les Xarxes Socials

Mesurar la nostra comunicació és important per saber si les nostres accions de comunicació tenen impacte, són coherents amb els objectius de la nostra comunicació, estem utilitzant de manera correcta els recursos invertits, els canals emprats són els més eficaços, si els nostres missatges arriben al nostre públic i es entenen ... Per tant, haurem d'incloure en el nostre Pla de comunicació un apartat d'avaluació i monitorització de la nostra comunicació planificant quan mesurarem ia través de quines eines.

Però abans d'usar qualsevol eines, hauràs establir aquells indicadors d'avaluació que t'interessa mesurar. Els indicadors d'avaluació són dades concretes i quantificables que ens permeten conèixer el grau de compliment d'un objectiu.

La majoria de Xarxes Socials tenen els seus propis sistemes d'estadístiques molt complets, però de vegades pot ser que preferixques utilitzar eines complementàries per accedir a més informació, centralitzar informes o aprofundir en alguna dada en particular. Dit això, el següent llistat d'eines constitueix un bon kit de monitorització i estadístiques en xarxes socials:

  • Hootsuite . Aquesta plataforma de gestió de múltiples xarxes socials també té un apartat d'estadístiques molt completa que permet personalitzar informes amb les dades concretes de cadascuna de les diverses xarxes socials que gestionem.

  • Metricool . També ens permet monitoritzar múltiples perfils de les principals xarxes socials de forma centralitzada des d'un mateix lloc.

  • Twitonomy . Per a monitoritzar què tweets van tindre més retuits , més mencions i més favorits.

  • Tweriod . Ens permet conèixer les hores en les que és millor publicar en el nostre perfil de Twitter. Analitza els moments en què nostres fills i seguidors / es estan més actius. La versió gratuïta analitza fins a 1.000 seguidors / es.

  • Hashtagfy . Monitoritzar l'activitat d'un hashtag que estem fent servir.

  • Likealyzer . Realitza una anàlisi de la nostra pàgina de Facebook i ens proposa alguns aspectes a millorar. També pots fer servir aquesta eina per analitzar altres pàgines de Facebook amb les que vulguis comparar-te.

  • All-Hashtag . Ens suggereix hashtags complementaris amb impacte, per incloure diversos hashtags de qualitat en una publicació (en algunes xarxes socials com Instagram, l'ús, coherència i qualitat dels hashtags influeix en la visibilitat de les publicacions).

  • Cerca de influencers : En campanyes puntuals podem voler localitzar persones influents en xarxes socials per mencions o realitzar curació de continguts. Podeu fer servir eines com Buzzsumo (que analitza contingut amb bon rendiment a Internet i permet cercar influencers ), Follower wonk (que cerca comptes influents a Twitter sobre els temes concrets que especifiquem) o Heepsy (centrada a Instagram).

WHATSAPP

COM USAR CORRECTAMENT EL WHATSAPP?

Els serveis de missatgeria instantània dominen la comunicació actualment. Són gratis, són immediats, es pot realitzar des de qualsevol part del món, pots compartir text, imatges, vídeo, àudio i damunt pots fer difusió en grup.


Però com tot en aquesta vida, té un costat positiu i un altre perillós. Ho revisarem


1. Sense so els grups.

Els grups són molt divertits i ens permeten compartir les coses amb amics, familiars, coneguts,… però com participen diverses persones, és possible que una altra gent estiga publicant en un moment en el qual tu no aquestes en la conversa. Si li lleves el so de notificació, tu decideixes quan interactues amb els teus grups, no són els grups els que decideixen quan interactuen amb tu

2. Respecta els teus moments

Si aquestes a la dutxa, menjant, veient una pel·lícula,…. Gaudeix del que fas i no et deixes interrompre. Els whatsapp no s'esborren al minut. Acaba la tasca que estigues fent.

3. Compta coses que li interessen a qui li les contes

A ningú ens agrada estar llegint coses que no ens interessen o 180 fotos iguals. Si el que contes és interessant per a qui li ho contes, millor per a tots.

4. Gaudeix de conversar

Les noves tecnologies ens permeten comunicar-nos més i millor. Aprofita l'oportunitat que et brinda whatsapp i aplicacions similars i gaudeix de tindre converses amb els teus amics, família, companys,…

5. Comparteix el que estigues disposat al fet que siga públic

Comptar un secret o enviar una foto per a continuació dir que no li ho conte a ningú és obligar a qui li ho contes al fet que respecte tu intimitat més que tu mateix. Si no eres capaç de guardar un secret, no esperes que la resta si ho siga.

6. No spam

Respecta la finalitat del grup i envia els continguts que formen part de l’essència del grup.

7. Si és urgent, no per whatsapp

No, el doble check no significa que el receptor l'haja llegida. Si el que vols és urgent i necessites una resposta immediata, telefona, o ves a sa casa o al seu treball. Si el que necessites assegurar-te que el teu missatge es llig, no utilitzes whatsapp.

8. Primer gaudeix del que fas. Després explica-ho

Si pagues 100 euros per entrar a un concert i te’n passe tot el concert gravant i xatejant estàs fent un mal negoci. Gaudeix de les activitats que fas i després, si t'abelleix, explica-ho.

9. És una eina, no una finalitat.

Whatsapp no és un indicador de popularitat ni de quants amics tens. Utilitza les eines disponibles per a poder comunicar-te quan vulgues i amb qui vulgues, però no et convertisques en esclau del whatsapp.

10. Atreveix-te a apagar el mòbil de tant en tant

De veres. Un cap de setmana sense correu electrònic, ni whatsapp ni publicacions de Facebook ni res senta molt bé al cos de tant en tant. Prova-ho per exemple en els viatges.

INSTAGRAM

Els 8 passos per a convertir-te en un influencer d'Instagram.

Cada vegada són més les persones que aspiren a convertir-se en un Influencer, ja siga de YouTube i Twitter, però especialment d'Instagram, però no tots ho aconsegueixen.


La veritat és que aconseguir l'èxit com influencer en Instagram no és tan difícil com molts pensen, és una meta completament assolible, sempre que tingues clar com aconseguir-lo.


Troba un nínxol en el qual pugues ser referència.

Per a començar, aclarim conceptes: un nínxol en instagram, és un sector d'interés específic dins d'aquesta xarxa social, és a dir, un tòpic o tema determinat, per exemple: Vida sana, moda i maquillatge, animals, fotografies, entre molts altres.


És molt important que les teues publicacions estiguen enfocades en un tema, un nínxol, d'aquesta manera els teus seguidors sabran què esperar del teu compte i serà molt més fàcil per a nous espectadors trobar-te i seguir-te.


Una altra raó per la qual has de trobar el teu nínxol és que passaràs molt temps parlant i creant contingut sobre aquest tema, és necessari que ho gaudisques i ho domines perquè pugues ser capaç de generar material de qualitat.


Una cosa primordial que has de considerar quan tries el teu nínxol és que el potencial de monetització.


Generar contingut constant i de qualitat es pot convertir en un treball de temps complet, per la qual cosa és bo triar un nínxol amb el qual pugues aprofitar econòmicament, és a dir traure-li profit a les teues publicacions, com? a través de patrocinis, promoció d'empreses i diferents tipus de col·laboracions. Per exemple, diguem que t'apassiona el maquillatge i tens excel·lents fotos i vídeos de maquillatge en el teu compte d'Instagram. Doncs en tindre suficients seguidors pots establir relacions comercials amb companyies de maquillatge que et paguen per promocionar els seus productes en el teu compte, només per nomenar-los, etiquetar-los, o simplement per usar els seus productes.


Impulsa el teu compte!

A més de crear contingut genial i constant i estudiar als teus seguidors per a saber com mantindre'ls interessats, també pots aprofitar el servei d'Aumentosocial. En aquesta pàgina podràs comprar seguidors per al teu Instagram, depenent de les teues necessitats ofereixen múltiples opcions i d'assegurança trobaràs la més apropiada per a tu. També ofereixen seguidors per a altres plataformes com Facebook, Tiktok o Twitter que poden ser ajudar-te a promocionar el teu compte d'Instagram.


Utilitza altres plataformes

Recorda que altres plataformes t'ajudaran a construir la teua marca, a promocionar el teu contingut, a aconseguir col·laboracions amb uns altres influencers i companyies i això al seu torn et farà arribar a més espectadors. Una altra raó per la qual has de treballar amb altres plataformes és per a recolzar el teu treball, no voldràs perdre tot el teu esforç si arribara a ocórrer algun canvi major (per exemple la prohibició de TikTok als Estats Units)


Crear un compte de negoci

Un dels passos més senzill i encara així un dels més importants. Com ho fas? fàcil, entres a instagram, vas a “ajustos – compte – canviar a compte professional – negocis” segueixes un parell de passos i llest prompte tindràs un compte de negoci oficial.

Una dels avantatges de tindre un compte de negocis és que t'ofereix excel·lents beneficis, com poder veure la demografia dels teus seguidors, veure com de les teues publicacions és la més reeixida, quines són les hores en les quals la majoria dels teus seguidors estan actius i d'aquesta manera pots entendre millor l'el seu comportament, patró de navegació i preferències per a crear contingut encara més atractiu.


Mantingues la teua marca

Mantindre la teua marca significa que tot el que faces ha de reflectir els valors de la teua marca, ja siga el disseny, les paraules que utilitzes en les teues publicacions, els productes o serveis que oferisques, com interactues amb els teus seguidors i tot aquest tipus de detalls. Tot ha de ser consistent! Començant per la teua foto de perfil, evita utilitzar un logo, tracta de triar una bona foto teua, això li donarà un toc més personal. Els usuaris d'Instagram estimen sentir que segueixen a una persona accessible.

Ja van veure la teua foto, ara llegiran la teua biografia, aquesta és la teua introducció, no sols per als teus seguidors sinó per a possibles col·laboradors o clients així que en aquesta has de posar tota la teua informació de contacte i informació referent a la teua marca.


El següent pas: Les teues publicacions. Ja siga que parlem de fotos o vídeos, és important que tractes de mantindre una estètica, una paleta de colors, que existisca coherència entre publicació i publicació. La meta és que com als teus seguidors vegen la teua publicació en la seua feed l'associen immediatament amb el teu compte, encara si no han vist el nom d'usuari.


Recorda utilitzar les etiquetes o etiquetes rellevants en el teu nínxol, però cura amb excedir-te! Alguns estudis mostren que amb al voltant de 7 etiquetes les teues publicacions seran més reeixides. Tampoc oblides activar la ubicació, així els usuaris en zones pròximes descobriran el teu compte.


Mai subestimes els textos

Usa la descripció de les teues publicacions com una eina per a connectar amb els teus seguidors, no la malgastes posant frases de 4 o 5 paraules. Segons estudis recents, i per sorprenent que et semble, la gent prefereix llegir missatges llargs d'uns 450 caràcters.


Les descripcions són part de la teua publicació, han de ser coherents i atractives, utilitza una frase amable i interessant per a atraure als lectors i després pots incorporar un cridat a interactuar com a “fes un comentari si t'agrade aquesta publicació” o “recomanan'm un producte que que et crida l'atenció” i coses d'aquest tipus que conviden als teus seguidors a participar.


Fes sortejos

No ha de ser un sorteig milionari, amb un sorteig modest pots aconseguir molta atenció. Pot ser un obsequi o val d'alguna botiga que encaixe amb la teua marca, exemple: si el teu nínxol és la vida fitness un sorteig de $100 d'una botiga per a suplements esportius resultarà bastant atractiu. En aqueix sorteig usa etiquetes o etiquetes com a # sorteig #giveaway perquè la gent et puga trobar, i fins i tot pots crear les teues pròpies etiquetes perquè les persones identifiquen les teues publicacions.

Explica que que aqueixa giftcard se l'emportara qui seguisca el teu compte, compartisca la teua publicació o recomane el teu compte als seus amics. Aquesta és una manera d'augmentar les interaccions en les teues publicacions.


Interactua amb la teua audiència

Encara que en augmentar el número dels teus seguidors serà més difícil respondre-li a tots, has de fer l'esforç de donar-li un “m'agrada” als comentaris, respondre als missatges i preguntes d'una manera atenta, fer preguntes com: què és el que més t'agrada veure en aquest compte? com puc oferir-te millor contingut? recorda que són els teus seguidors les persones que t'ajudaran a aconseguir el teu somni de convertir-te en un influencer d'instagram i és per això que has de tractar-los de manera cordial.


Finalment

Convertir-te en un influencer d'instagram no és qüestió de sort, pren temps i dedicació, i encara que pots comprar seguidors d'instagram també has de ser consistent amb la producció de contingut i la interacció amb la teua audiència, d'aquesta manera no sols guanyares seguidors de manera orgànica sinó que a més els mantindràs interessats.