DIGITALITZACIÓ

EL COACHING DIGITAL

Què és elCoaching Digital?

Com posar-te en contacte: formacio@acicom.org i 644 395 365. Serveis per a associacions.

És una iniciativa l'objectiu és estimular i donar suport a pimes i autònoms, ajudant-los a repensar els processos del seu negoci i a posar en marxa pràctiques de transformació digital , per a millorar el seu impacte.

Com posar-te en contacte: formacio@acicom.org i 644 395 365. Serveis per a associacions.

OBJECTIUS DEL COACHING DIGITAL

Impulsar la digitalització com a eina competitiva clau , en l'estratègia de les associacions i en la seva activitat habitual, així com maximitzar les oportunitats que ofereixen les noves tecnologies per millorar l'impacte social.


Acompanyar les entitats no lucratives en els seus processos de transformació digital, oferint un assessorament personalitzat i donant suport a la implantació de mesures i solucions en el negoci en funció del grau de maduresa digital de cada organització.


Sensibilitzar les associacions i els seus integrants en competències i capacitats per afrontar amb èxit estratègies digitals, donant-los a conèixer les creixents possibilitats i l'oferta de solucions innovadores per al funcionament associatiu.

Que les associacions descobreixquen noves formes d'aportar valor a la societat en el àmbit digital , creant així un avantatge col·laboratiu sostenible en el temps.


FUNCIONAMENT DEL COACHING DIGITAL

Es tracta d'un servei d'acompanyament en el qual un assessor (Coach), en funció del grau de maduresa digital de l'associació i els objectius que aquesta plantege, acompanyarà l'organització en el desenvolupament i implantació de plans i accions concretes per a la seua transformació digital.

Es basa en la metodologia del Coaching empresarial però adaptat a les entitats no lucratives, procés utilitzat per a portar un negoci des d'on està fins on l'empresari vol que estiga.

El treball del coach és ajudar i guiar a l'empresari o responsable de l'empresa en aquest procés, ajudant-lo a aclarir la visió del seu negoci i a encaixar-la amb els seus objectius personals.

El coach ajuda a establir estratègies i a prioritzar quins objectius i estratègies són necessaris per a ajudar al fet que el negoci s'acoste més al seu objectiu. Aquest treball es realitza mitjançant reunions regulars amb l'associació en les quals s'avalua la consecució dels compromisos adquirits durant la sessió de coaching anterior.

El treball del coach digital és el d'informar, assessorar, ajudar a fixar objectius i prioritats, acompanyar i motivar en el procés de transformació digital de l'empresa, entenent aquesta com el procés pel qual el model de treball s'adapta, gràcies a la tecnologia, a un altre model que fon el món físic i el digital, oferint noves possibilitats per a la comunicació amb la societat, la creació d'experiències de treball, l'accés a nous membres i el desenvolupament de nous i innovadors conceptes social.

L'experiència d'un bon coach expert en digitalització pot ajudar al fet que la implementació siga més ràpida i eficient, fins i tot en associacions poc evolucionades des del punt de vista digital.